Hoppa till huvudinnehåll

Sedan 2016 arrangerar Film i Öst MIK-dagen. En högt uppskattad dag om media- och informationskunnighet för personal inom skolan och på bibliotek.

Skolan och biblioteken blir allt mer digitala och den rörliga bilden blir allt viktigare som kommunikationsmedel, kunskaps- och värdebärare. Rätten att lära sig läsa, tala och skriva innefattar i dag fler medier än det skrivna ordet. Hur skapar vi en undervisning som ger eleverna verktygen de behöver? Hur kan vi på bästa sätt använda mediernas uttryck och integrera dem i utbildningen och i bibliotekens verksamhet för en ökad digital delaktighet?

 

MIK-dagen 2018

Den 27 februari är det dags för Film i Östs uppskattade MIK-dag! En heldagskonferens runt medie- och informationskunnighet för skolor och bibliotek i Östergötland.

Utvecklingen är snabb, utmaningarna nya, hoten många och möjligheterna enorma. Den digitala utvecklingen har kastat oss rakt in i nya sammanhang. Gamla regler gäller inte alltid. Affärsmodeller ställs på ända, kommunikationssätten är nya och vi behöver nya färdigheter för att vara aktiva medborgare i det framväxande samhället. Medie- och informationskunnighet (MIK) har blivit en av demokratins viktigaste byggstenar. För tredje året i rad arrangerar Film i Öst därför en heldag om de här viktiga frågorna. I år i samarrangemang med regionbiblioteket i Östergötland.

Var: Cnema, Kungsgatan 56, Norrköping
Datum: 27 februari
Tid: 09.00 – 16.30 (Incheckning från 08.30)
Lunch: På egen hand – men fika bjuder vi på!
Anmäl dig här  (på regionbibliotekets webbplats).

Program och presentation av föreläsare. (pdf)

#MIKöst


Informationsansvarig
Hanna Hannerz Simå
Filmutvecklare  / Projektledare MIK i praktiken
 hanna.hannerz@regionostergotland.se
 010-103 68 74

Senast uppdaterad