Hoppa till huvudinnehåll

Talangfilm tävlar i Trollhättan

Andra priset i tungviktsklassen på årets Guldsvan gick till Julia Boström för filmen Lika Barn. Filmen kvalade också in för att tävla i årets Novemberfestival i Trollhättan.

Lika barn är en av tre filmer i Antologi, ett storytellingprojekt i syfte att stödja unga kvinnliga filmare. Andra talangutvecklingsfilmer som deltog i Guldsvanen var Möte på tåg av Erik Lambot. Laxen av Thomasine Eriksson, även den en av filmerna i Antologi.

Guldsvanen är regionens årliga stora filmtävling för unga filmare. Deltagarna tävlar i två olika klasser. Mellanvikt: 16-19 år samt tungvikt: 20-26 år. Och Novemberfestivalen i Trollhättan är kanske den viktigaste filmfestivalen för unga filmare i Sverige.


Informationsansvariga

Boel Zetterman
Filmutvecklare
 boel.zetterman@regionostergotland.se
 010-103 28 63

Sebastian Sas
Filmutvecklare
 sebastian.sas@regionostergotland.se
 010-103 30 38

Publicerad