Hoppa till huvudinnehåll

Sök manusstipendium – Efter Bergman

Efter Bergman är ett manusstipendium som riktar sig till nordiska filmskapare och är ett skrivarresidens på Bergmangårdarna på Fårö med tillgång till en manuscoach/dramaturg. Formatet i fokus är långfilm eller dramaserie. Stipendiet delas ut till en filmskapare vars manus är inspirerat av Ingmar Bergmans filmiska verk, stil eller tematik och som är angeläget för vår tid. Projektet man söker med ska vara filmskaparens första eller andra långfilms- eller dramaserie-produktion.

 

Vad får en Efter Bergman – stipendiat?
I stipendiet ingår ett residens på Bergmangårdarna på Fårö under två veckor, resa till och från Fårö (ekonomiklass), dramaturgstöd, hyrbil för transporter på ön, 5.000 sek i traktamente/vecka. Pristagaren förbinder sig att medverka vid en programpunkt under den Bergmanvecka som följer efter residenset (resa och logi ingår).

Stipendiets kriterier
Ansökan kan göras av en filmskapare, manusförfattare eller regissör som är skriven i Sverige, Norge, Island, Finland eller Danmark. Projektet filmskaparen söker med ska vara ett manus för långfilm eller dramaserie. Det ska vara filmskaparens första eller andra långfilms- eller dramaserie-produktion. Projektet filmskaparen söker med ska vara knutet till en etablerad producent (med etablerad avses en producent som producerat minst en långfilm eller dramaserie med visning i etablerad kanal).

Ansökan måste inkludera:
– ett personligt brev (max 1 sida) som motiverar din ansökan.
– Projektbeskrivning, synopsis eller treatment, producentvision.
– CV på filmskapare och producent.

Skicka även en länk till en av filmskaparens tidigare produktioner, filmsekvensen ska vara max 15 minuter. Sprenda inte.
Om det finns, bifoga gärna manus för produktionen, preliminär tidsplan och budget.
Ansökan skickas i pdf-format digitalt till e-post: bergman@filmpagotland.se
Döp pdf-dokumentet enligt följande: projektetsnamn_filmskaparensnamn.pdf. (ex: solrosen_annaandersson.pdf).

Alla ansökningshandlingar måste vara på engelska.

Läs mer och kontakta Film på Gotland.

Vinnaren tillkännages under Bergmanveckan 2018.Sista ansökningsdag är 31 mars 2018. 

 

After Bergman – a screenplay grant for Nordic filmmakers

Deadline: 31 of March 2018

Ingmar Bergman was a brilliant scriptwriter and writing was a fundamental part of his work. The intention of this grant is to highlight Bergmans writing and to emphasize the key role that the screenplay has in filmmaking. After Bergman is a screenplay grant for Nordic filmmakers. It is a residency at the Bergman estate on Fårö with access to a script coach. The format should be feature film or drama series. The grant will be given to a filmmaker who’s screenplay is inspired by Ingmar Bergmans work of art, style or theme and that owns an urgency for todays life.
The winner will be announced at the Bergman Week 2018.

Informationsansvarig
Boel Zetterman
Filmutvecklare
 boel.zetterman@regionostergotland.se
 010-103 28 63

Publicerad