Hoppa till huvudinnehåll

Nytt filmprojekt på landsbygden för kvinnor

OBS! ANMÄLNIGSTIDEN FÖRLÄNGD Vi söker dig kvinna i Valdemarsvik med omnejd - cirka 18-30 år. Brinner du för att berätta med hjälp av film? Kanske håller du redan på med någon form av konstnärlig verksamhet? Bild, musik, text? Film rymmer allt. Du anmäler dig i formuläret här nedan.

Senast den  31 aug vill vi ha din anmälan. Men projektet kan komma att starta tidigare. Vi drar igång så fort vi kan. 

De allra flesta filmerna som görs,  görs av människor bosatta i ungefär samma städer som de skildrar. Men även landsbygden sjuder av liv. Nu kan du som är kvinna, mellan cirka 18 och 30 år och bor i Valdemarsvik äntligen få lära dig göra film. Ingen tidigare filmerfarenhet är nödvändig men du får gärna vara intresserad av att uttrycka dig i en eller annan form. 

Under 2018 träffas deltagarna i projektet regelbundet och går igenom vad en filmprocess innebär. Vi pratar om grundläggande dramaturgi och filmgenrer som komedi, tragedi, thriller, skräck, romantisk komedi, coming of age m m.

Men framförallt utarbetar vi en filmberättelse utifrån deltagarnas erfarenheter. Inom film behövs olika sorters kompetenser så även den som inte är intresserad av att stå i händelsernas centrum finns det plats för. Regi, foto, ljud, scenografi, kostym, smink är några av de funktioner som behövs.

Jag som håller i detta heter Boel Zetterman och har lång och gedigen erfarenhet av att arbeta med filmberättelser i grupp. De allra flesta människor har fantastiska berättelser som de bär omkring på. Några av dessa är värda att berättas på film. Vi hämtar alltså inspiration ur verkligheten för att sedan göra fiktion av det. Filmen kommer att ha biopremiär på Folkan i Gusum och där ska den också gå som förfilm.

Projektet är en del av talangutvecklingen i  Film i Öst, som är en del av Kultur & Kreativitet i Region Östergötland. Vi verkar för tillgänglighet och spridning av kulturell verksamhet i hela regionen. Talangutvecklingen har en ungefärlig målgrupp på 18-30 år men vi kan göra undantag.

Anmäl dig här nedan – senast den 31 aug.

I samband med anmälan godkänner du att vi sparar de uppgifter du fyller i nedan enligt GDPR – som ersätter PUL (personuppgiftlagen) den 25 maj 2018.

Projektet sker i samverkan med Valdemarsviks kommun.

 

Projektet sker i samverkan med Valdemarsviks kommun.


Informationsansvarig
Boel Zetterman
Filmutvecklare
 boel.zetterman@regionostergotland.se
 010-103 28 63

Publicerad