Hoppa till huvudinnehåll

Talangdagarna Bergmanveckan 2018

Henrik Pekkari är regissör, manusförfattare och producent och just nu aktuell med kortfilmen Waryaa. Det blir han som åker till årets talangdagar på Fårö. Läs mer...

Varje år får filmare möta varandra och spännade filmskapare under talangdagarna på Fårö. En deltagare per region får resa och boende betalt. Östergötlands deltagare det här året blir Henrik Pekkari som är regissör, manusförfattare och producent. Han producerar just nu Waryaa som är en av de 8 RÖST-filmerna som görs i en satsning på superkorta filmer inför valet (i regi av Salad Hilowle). En film som kommer att komma i en längre version till hösten och som delvis är inspelad i Norrköping.

Förutom det är han aktuell med ett antal filmer tillsammans med filmskaparen och multikonstnären Anna Häll. Tillsammans har de flera spännande kortfilmer på gång, såsom dansfilmen Greta Garbage och dramat Enkla Jobb.

Både Waryaa och Enkla Jobb har tidigare fått stöd från Film i Öst. Talangdagarna på Fårö hålls den 25-28 juni i samband med den årliga Bergmanveckan.


Informationsansvarig
Boel Zetterman
Filmutvecklare
 boel.zetterman@regionostergotland.se
 010-103 28 63

Publicerad