Hoppa till huvudinnehåll

Urpremiär för dokumentär från Ydre i Österbymo i april

Den 13 april får en ny svensk dokumentärfilm urpremiär i Östergötland på Kulturverkstan i Österbymo. Filmen är gjord av trion Alexander Rynéus, Malla Grapengiesser och Per Bifrost. Som titeln indikerar utspelar sig denna episodfilm i Ydre. Filmen går upp i övriga Sverige på Folkets Bio den 27 april.

Ett nytt barn har kommit till världen i Ydre. Kommunalrådet åker personligen hem till familjen för att gratulera. Befolkningsstatistiken följs noggrant och varje ny invånare är avgörande för det lilla samhällets överlevnad. Händelser i Ydre är en dokumentär dramakomedi som vandrar genom skapelsemyter, sagor och vardagsrealism med fokus på de små ögonblicken i en av Sveriges minsta kommuner. Malla Griepengiesser kommer själv från Ydre och är en rutinerad filmare och producent. Bland annat har hon varit med och producerat Oscarbelönade Searching for Sugarman (regi: Malik Bendjelloul).


Informationsansvarig
Hanna Hannerz Simå
Filmutvecklare  / Projektledare MIK i praktiken
 hanna.hannerz@regionostergotland.se
 010-103 68 74

Publicerad