Hoppa till huvudinnehåll

Reflektor – ny talangsatsning av Filminstitutet

Erik Lambot skriver själv om sina erfarenheter av Reflektor, ny talangsatsning, arrangerad av Svenska Filminstitutet. Erik åkte som Film i Östs representant. Han går annars De Geergymnasiet i Norrköping och gör film mest hela tiden.

Erik Lambot åkte till Reflektor, först till Trollhättan och senare till en återträff på Filmhuset som Östergötlands representant för Svenska Filminstitutets talangsatsning. Här skriver han själv om sina erfarenheter.

Författare: Erik Lambot

Att tacka ja var inget svårt beslut, det lät från början fantastiskt! Under Novemberfestivalen fick vi som deltog i projektet delta i ett program som bestod av en blandning av eget program, med egna föreläsare. Men vi fick även delta i delar av det program festivalen erbjöd. Projektets deltagare bestod av en person från varje region, en spridning över landet på det viset gör det hela väldigt intressant. En mycket lyckad helg!

Nu i fredags var det dags för den inplanerade återträffen på Filmhuset i Stockholm. Det var en dag som jag såg fram emot mycket, dels för att jag tidigare inte varit i Filmhuset men också för det mycket intressanta program de ansvariga satt ihop för dagen.

Det känns klyschigt, men efter att ha varit filmintresserad ett tag har man hunnit få med sig tankar kring hur man kan genomföra exempelvis manusutveckling på ett eller ett par sätt. Nu har jag på många plan fått med mig fler perspektiv, framförallt genom de intressanta diskussionerna vi haft under träffarna – det är något jag kommer ta med mig, både när jag i dagarna nu spelar in min nästa kortfilm, och i framtiden.


Publicerad