Hoppa till huvudinnehåll

Ljus i höstmörkret för filmskapare

Läs mer om höstens kompetensutvecklande aktiviteter för dig som är igång med att göra film. Utlysningarna av kurserna kommer i augusti, då man kan anmäla sig/ansöka. Föreläsningarna är alla välkomna till.

Kommande workshops och kurser: 6 – 7 okt  Crash course – boosta din ansökan! Med filmproducenten China Åhlander (Äta, sova, dö samt Min faster från Sarajevo m fl guldbaggebelönade filmer). Max 6 projekt deltar, men ytterligare några kan delta som observatörer. Både fiktion- och dokumentärfilm.

25 sep, 30 okt och 27 nov. MANUSKURS X 3. Mycket populär kurs då man återkommande får dels dramaturgiska verktyg, dels bolla sitt manus med manusförfattaren Marcelo Obon och övriga deltagare i gruppen. Max 6 filmprojekt får delta.

13 – 16 sep. ARCHIPELAGO SCRIPT LAB –  4 dagars avancerad manusworkshop med den svenska dramaturgen Soni Jorgensen. Workshopen riktar sig till manusförfattare, regissörer och producenter. Sex deltagare från Östergötland, tre från andra regioner i Sverige.  Plats: Håskö i Gryts skärgård.

Ej datumsatt ännu: GÖR SFI´S BUDGET TILL DIN EGEN – Jenny Öhrnborn, controler på SFI kommer och berättar och går igenom hur man ska tänka med filminstitutets budget. Alla som provat att göra den, vet att det inte är enkelt. Det gäller att göra den till sin egen. Och hur mycket lägger man egentligen på i reserv eller i arbetsgivaravgifter? Föreläsning för en lite större publik.

MASTERCLASS STORYTELLING  – skrivworkshop med Harald Stjerne. Återkommande hos oss – nu för tredje året i rad. Här arbetar vi med skrivövningar under en helg. Max 8 deltagare. Man kommer med sin filmidé – fiktion.

HUR NAVIGERAR MAN SOM KVINNA I EN MANLIGT DOMINERAD FILMBRANSCH – Samtal och filmvisning. Samarbete med Wift.

NÄSTA PRODUKTIONSTÖD att söka, utlyses i november 2018.

DOC OUT EAST – ÄR DU UNG OCH GÖR DOKUMENTÄRFILM. VI LETAR MED LJUS OCH LYKTA EFTER NYA OCH INTRESSANTA DOKUMENTÄRER. HÖR AV DIG NÄR SOM HELST UNDER ÅRET.

Film i Östs workshops, seminarier, föreläsningar, event är kostnadsfria och finansieras av Kultur & Kreativitet, Region Östergötland. Ibland i samverkan med eller med stöd av andra aktörer.

Foto: Nina Johansson

 

 

 

 


Publicerad