Hoppa till huvudinnehåll

Filmprojekt på landsbygden för kvinnor

Nu drar vi snart igång detta grymt roliga och intressanta projekt. Deltagarna kommer så sakteliga att processa berättelser som ska resultera i en kort spelfilm.

De allra flesta filmer som görs,  görs av människor bosatta i  städer. Ofta handlar filmerna om livet i stan också. Men även landsbygden sjuder av liv. Nu kan du som är kvinna vara med och göra en film. Ingen tidigare filmerfarenhet är nödvändig. De allra flesta människor bär berättelser värda att gestaltas. Vi hämtar alltså inspiration ur verkligheten för att sedan göra en kortfilm. Det kan vara en komedi, en tragedi, en thriller, en actionfilm eller precis vad vi vill.

Under hösten 2018 träffas deltagarna i projektet regelbundet.  Tillsammans skriver vi ett manus och genomför en filminspelning och klipper ihop materialet.

Filmen kommer att ha biopremiär på Folkan i Gusum och där ska den också gå som förfilm.

Projektet är en del av talangutvecklingen i  Film i Öst, som är en del av Kultur & Kreativitet i Region Östergötland. Vi verkar för tillgänglighet och spridning av kulturell verksamhet i hela regionen.

 

Projektet sker i samverkan med Valdemarsviks kommun.


Informationsansvarig
Boel Zetterman
Filmutvecklare
 boel.zetterman@regionostergotland.se
 010-103 28 63

Publicerad