Hoppa till huvudinnehåll

ARCHIPELAGO SCRIPT LAB DRAR IGÅNG

Åtta filmprojekt, och nio deltagare, har valts ut till årets Archipelago Script Lab – en avancerad manusworkshop – som börjar torsdagen den 13 september. Deltagarna samt Soni Jorgensen, som leder kursen kommer att befinna sig på Håskö, en ö i Gryts skärgård, under fyra dygn, för att arbeta med sina filmberättelser.

Från Stockholm kommer, via Filmbasen, Sarah Gampel. Filmcloud skickar Johan Löfstedt och Anna Potter som tillsammans har ett projekt. Gisela Nadasy är skickad via kulturenheten i Uppsala. De östgötska deltagarna är Mika Gustafson, Kevin Gullberg, Eva Cedervall, Robert Nilsson samt Robban Melo.

Soni Jorgensen är utbildad på Graduate Screenwriting Program vid University of Southern California i Los Angeles. Hon har coachat många projekt, bl a Oscarsnominerade ”Så som i Himmelen”. Hon har även skrivit på uppdrag för Oscarsnominerade Brian Oliver, producent för ”Black Swan”, arbetat med Scott Mednick som producerat ”Superman Returns” samt arbetat som svensk Dialog-Coach för Emmy-vinnande Ryan Murphy, Showrunner för ”American Horror Story”, ”Glee”, ”Feud” m fl. Hon har också arbetat som konsulterande Script Executive för svenska Brain Academy med utveckling av olika projekt.

ARCHIPELAGO SCRIPT LAB 2018 genomförs med stöd av Svenska Filminstitutet och är ett samarrangemang med WIFT. Arrangör är Film i Öst (i viss samverkan med Filmcloud, Filmbasen och Kulturenheten i Uppsala).

Film i Öst är en del av Kultur och Kreativitet, Region Östergötland.


Informationsansvarig
Boel Zetterman
Filmutvecklare
 boel.zetterman@regionostergotland.se
 010-103 28 63

Publicerad