Hoppa till huvudinnehåll

Spännande filmer i årets Guldsvan

Årets Guldsvan utgjorde en konfetti av väl genomförda kortfilmproduktioner. Det är framtidens filmare som här får en chans att visa upp sina alster och dessutom ta sig vidare till Novemberfestivalen i Trollhättan.

Guldsvanen är Östergötlands största kortfilmstävling för unga filmare i åldrarna 16-26 år, men också Östergötlands deltävling inför den rikstäckande Novemberfestivalen i Trollhättan.   Guldsvanens vinnande bidrag direktkvalificeras till Novemberfestivalen som även kallas SM i ung film.

Årets Guldsvanen gick av stapeln lördagen den 29:e september på Hallarna, Norrköping. Totalt 12 st högkvalitativa bidrag tävlade om den ärofyllda priset att representera Östergötland på Novemberfestivalen 23-24/11 i Trollhättan.

Årets pristagare:

MELLANVIKT                                                                                                                             1:a pris: Cognition                                                                                                                          Regi: Dennis Goretti                                                                                                                   2:a pris: Av Jord Till Botten
Regi: Erik Lambot

TUNGVIKT                                                                                                                                1:a pris  Säg Nåt
Regi: Christoffer Tambour

2:a pris Djungelradio
Regi: Carl Lohman

PUBLIKENS PRIS Djungelradio  Regi: Carl Lohman

Guldsvanen arrangeras av Filmföreningen Flimmer på uppdrag av Film i Öst. Läs mer om Guldsvanen och filmerna här HÄR

Vill du veta mer om Novemberfestivalen surfar du in HÄR


Informationsansvarig
Boel Zetterman
Filmutvecklare
 boel.zetterman@regionostergotland.se
 010-103 28 63

Publicerad