Hoppa till huvudinnehåll

MIK-dagen 2019

MIK-konferensen med föreläsare från hela Sverige och publik likaså, hölls i ett fullsatt Cnema. Dagen var späckad med högaktuella föreläsningar och omvärldsanalytiska fördjupningar kring medie och informationskunnighet.

Den 27 mars hölls årets MIK-dag i ett fullsatt Cnema.
Hur ska vi förstå och använda medierna? Medie- och informationskunnigheten (MIK) blir allt mer centralt för vårt samhälles utveckling. Och för oss medborgare är medie- och informationskunnighet en nödvändighet. Det är genom medier vi kommunicerar och tar del av världen. 

MIK-frågorna fick återigen en heldagskonferens när Film i Öst och Regionbiblioteket Östergötland bjöd in till MIK-dag. Salongen var full till sista plats. 195 åhörare från bibliotek och skolor i Östergötland samlades för att lyssna på föreläsningar om allt ifrån digital bildning till utgivaransvar och Generation Z.

Det blev en bred och intressant dag. Och för dig som missade, lugn det finns chans att se den på Utbildningsradion (UR) under våren. Då de var på plats och spelade in alla föreläsningar.

Programmet MIKdagen 2019
Katarina Graffman – Hur ska vi förstå generation Z?
Kristina Alexandersson – Hur ska vi praktiskt arbeta med MIK-frågorna?
Anna Lindberg – Kan man verkligen lita på journalister?
Åke Nygren – Hur kan vi prata om digital bildning?
Amelie Wahlström – Hur digitaliserar vi skolarbetet och vilken kompetens behövs?
Miriam von Schantz – Hur sanna är bilderna?

 


Publicerad