Hoppa till huvudinnehåll

Branschkväll med Filminstitutet för östgötska filmare

Film i Öst, Cnema och WIFT (Women in Film and Television) bjuder in till en helkväll med Svenska Filminstitutet den 9 april 2019. En kväll för kunskapsinhämtning och trevligt mingel. Kvällen är fullbokad!

Film i Öst, WIFT och Cnema bjuder in till en helkväll med Jenny Örnborn, controler på SFI och Ami Ekström, ny kortfilmskonsulent på Filminstitutet den 9 april. Vad längtar den nya kortfilmskonsulenten efter i filmväg? Hur ska en budget och en ansökan se ut för att vinna gehör? 

Det är fullbokat!

PROGRAM:

Kl 17.30 – 18 Mingel i foajén.

Kl 18 – 19.15 Jenny Örnborn, s k controler från Filminstitutet pratar budget och ansökningar. Hur gör man egentligen med den där budgetmallen om man vill göra den till sin egen och minska ner antalet poster, till en dokumentär eller kortfilm? Vad vill Filminstitutet ska finnas med i en ansökan? Spelar det roll vad man gjort förut eller hur mycket erfarenhet behövs för att kunna få stöd? Jenny kommer även att prata lite kring de nya stöden som specifikt riktar sig till ”unga” filmare.

Kl 19.15 – 19.45 Mingel i foajén. Film i Öst och WIFT bjuder på läckra (veganska) wraps och kaffe eller te.

Kl 19.45 – 21.00  Ami Ekström, ny filmkonsulent på Filminstitutet, berättar om sin syn på kortfilm och vad hon längtar efter i berättelseväg. Vad behöver hon veta för att kunna bedöma en kortfilmsidé? Ami kommer närmast ifrån Film i Väst och har varit samproducent till en lång rad filmer, inte minst Crazy Pictures Den blomstertid nu kommer.

TID: 9 april 2019 Kl 17.30 – 21.00

PLATS: CNEMA, Kungsgatan 56 i Norrköping

 

Samarrangörer: Film i Öst, WIFT och Cnema


Informationsansvarig
Boel Zetterman
Filmutvecklare
 boel.zetterman@regionostergotland.se
 010-103 28 63

Publicerad