Hoppa till huvudinnehåll

SÖK ARCHIPELAGO SCRIPT LAB 15-18 aug 2019

Film i Öst väljer ut två manusförfattare/regissörer från Östergötland till årets Archipelago Script Lab som äger rum på Håskö i Gryts skärgård 15-18 aug 2019. Övriga deltagare kommer från Stockholm, Uppsala och Västra Götaland. Max 8 deltagare. SENAST DEN 13 MAJ VILL VI HA DIN ANSÖKAN.

För andra året i rad arrangerar vi Archipelago Script Lab, en workshop där du som deltagare utvecklar din filmberättelse tillsammans med dramaturgen, manusförfattaren och producenten Soni Jorgensen. Kursen riktar sig till manusförfattare, regissörer, producenter. som har ett pågående arbete med manus, treatment, synopsis.

Torsdag till söndags 15 – 18 augusti, bor 8 deltagare på Håskö, en ö i östgötska skärgården. På ön bor deltagarna i stugor. Det är primitivt med utedass och kor som går lösa på ön. Bastubad och badtunna är dock lyx som finns. Vi är ute mest hela tiden, inne endast vid dåligt väder. De bofasta på Håskö lever ett traditionellt skärgårdsliv med fiske och skogsbruk. Sommartid är det också en attraktiv hamn för båtfolk. Vi åker gemensamt till ön med skärgårdstrafiken. Båten går från Fyrudden i Gryt i Valdemarsviks kommun.

Workshopen är ett samarbete mellan FilmCloud/Västra Götaland, Filmbasen/Stockholm, Kuturenheten/Region Uppsala samt Film i Öst/Region Östergötland med stöd från Svenska Filminstitutet och varje region bidrar med två deltagare.

”Soni Jörgensen är utbildad i Los Angeles på USC, University of Southern California’s Graduate Screenwriting Program, samt Europeiska professionella MEDIA program såsom, Sources, North by Northwest, Moonstone m fl. Hon har arbetat med producenter som Karen & Howard Baldwin (Oscarbelönade för RAY) Andreas Bareiss (Oscarbelönad för NOWHERE IN AFRICA) och regissören Danis Tanovic (Oscarbelönad för NO MAN’S LAND). Hon var dramaturg på storsuccén och Oscarnominerade långfilmen, SÅ SOM I HIMMELEN, regisserad samt skriven av Kay Pollak m fl och såld över hela världen. Hennes arbetsmetod baseras på en unik metodik utvecklad av Frank Daniel, en metod hon utbildat sig i på Graduate Screenwriting Program vid University of Southern California.”

Läs mer om Soni Jorgensen HÄR.


Informationsansvarig
Boel Zetterman
Filmutvecklare
 boel.zetterman@regionostergotland.se
 010-103 28 63

Publicerad