Hoppa till huvudinnehåll

Archipelago Script Lab 15-18 aug 2019

”Allt var toppklass. Bra gästlärare, fantastisk plats och mat.”deltagare Archipelago Script Lab 2018

”Troligtvis den bästa manuskursen jag varit på. Fick ordentliga verktyg som jag kan använda på alla filmer jag utvecklar. Känns som att jag fick det definitiva svaret för hur man utvecklar karaktär och story på samma gång”.  – deltagare Archipelago Script Lab 2018

För andra året i rad arrangerar vi Archipelago Script Lab, en workshop där du som deltagare utvecklar din filmberättelse tillsammans med dramaturgen, manusförfattaren och producenten Soni Jorgensen. Kursen riktar sig till manusförfattare, regissörer, producenter som har ett pågående arbete med manus, treatment, synopsis.

Torsdag till söndag 15 – 18 augusti, bor 8 deltagare på Håskö i Gryts skärgård. Man bor i stugor tillsammans med en eller fler deltagare. Det är primitivt med utedass och kor som går lösa på ön. Bastubad och badtunna är dock lyx som finns. Vi är ute mest hela tiden, inne endast vid dåligt väder. De bofasta på Håskö lever ett traditionellt skärgårdsliv med fiske och skogsbruk. Sommartid är det också en attraktiv hamn för båtfolk.

Du söker i länken nedan. Senast den 15 maj vill vi ha din ansökan. Vi respekterar din integritet och lagringen av personuppgifter följer gällande lagstiftning. Vistelsen på Håskö för deltagare från Östergötland finansieras av Film i Öst. 

Workshopen är ett samarbete mellan FilmCloud/Västra Götaland, Filmbasen/Stockholm, Kuturenheten/Region Uppsala samt Film i Öst/Region Östergötland med stöd från Svenska Filminstitutet och varje region bidrar med två deltagare.

I år har 7 projekt och 8 deltagare valts ut för att delta. More to come.

”Soni Jörgensen är en internationellt verksam dramaturg och manusförfattare. Hon är utbildad i Los Angeles på USC, University of Southern California’s Graduate Screenwriting Program, samt Europeiska professionella MEDIA program såsom, Sources, North by Northwest, Moonstone m fl. Hon har arbetat med producenter som Karen & Howard Baldwin (Oscarbelönade för RAY) Andreas Bareiss (Oscarbelönad för NOWHERE IN AFRICA) och regissören Danis Tanovic (Oscarbelönad för NO MAN’S LAND). Hon var dramaturg på storsuccén och Oscarnominerade långfilmen, SÅ SOM I HIMMELEN, regisserad samt skriven av Kay Pollak.  Hennes arbetsmetod baseras på en unik metodik utvecklad av Frank Daniel.”

Läs mer om Soni Jorgensen HÄR.

 

 


Informationsansvarig
Boel Zetterman
Filmutvecklare
 boel.zetterman@regionostergotland.se
 010-103 28 63

Publicerad