Hoppa till huvudinnehåll

Archipelago Script Lab 15-18 aug 2019

Den 15-18 augusti bär det av till Håskö i Gryts skärgård. Deltagare i årets Archipelago Script Lab är: Lisa Meyer (FilmCloud), Anna Nolskog, Jo Widerberg (Filmbasen), Allie Karlsson, Mervi Junkkonen (Kulturenheten Uppsala), Alexe Landgren (Film i Skåne), Johan Wåhlin och Måns Ahlin (Film i Öst). Korta och långa filmer samt några tv-serier, i olika genrer kommer under workshopen att stötas och blötas med ledning av dramaturgen och manusförfattaren Soni Jorgensen.

Den 15-18 augusti bär det av till Håskö i Gryts skärgård. Deltagare i årets Archipelago Script Lab är: Lisa Meyer (FilmCloud), Anna Nolskog, Jo Widerberg (Filmbasen), Allie Karlsson, Mervi Junkkonen (Kulturenheten Uppsala), Alexe Landgren (Film i Skåne), Johan Wåhlin och Måns Ahlin (Film i Öst). Korta och långa filmer samt några tv-serier, i olika genrer kommer under workshopen att stötas och blötas med ledning av dramaturgen och manusförfattaren Soni Jorgensen. Vi hoppas på väder!

”Allt var toppklass. Bra gästlärare, fantastisk plats och mat.”deltagare Archipelago Script Lab 2018

”Troligtvis den bästa manuskursen jag varit på. Fick ordentliga verktyg som jag kan använda på alla filmer jag utvecklar. Känns som att jag fick det definitiva svaret för hur man utvecklar karaktär och story på samma gång”.  – deltagare Archipelago Script Lab 2018

För andra året i rad arrangerar vi Archipelago Script Lab, en workshop där du som deltagare utvecklar din filmberättelse tillsammans med dramaturgen, manusförfattaren och producenten Soni Jorgensen. Kursen riktar sig till manusförfattare, regissörer, producenter som har ett pågående arbete med manus, treatment, synopsis.

.”Soni Jörgensen är en internationellt verksam dramaturg och manusförfattare. Hon är utbildad i Los Angeles på USC, University of Southern California’s Graduate Screenwriting Program, samt Europeiska professionella MEDIA program såsom, Sources, North by Northwest, Moonstone m fl. Hon har arbetat med producenter som Karen & Howard Baldwin (Oscarbelönade för RAY) Andreas Bareiss (Oscarbelönad för NOWHERE IN AFRICA) och regissören Danis Tanovic (Oscarbelönad för NO MAN’S LAND). Hon var dramaturg på storsuccén och Oscarnominerade långfilmen, SÅ SOM I HIMMELEN, regisserad samt skriven av Kay Pollak.  Hennes arbetsmetod baseras på en unik metodik utvecklad av Frank Daniel.”

Läs mer om Soni Jorgensen HÄR.

 

 


Informationsansvarig
Boel Zetterman
Filmutvecklare
 boel.zetterman@regionostergotland.se
 010-103 28 63

Publicerad