Hoppa till huvudinnehåll

Titus Paar siktar mot stjärnorna

Mattias ”Titus” Paar är regissören med en manisk passion för film och berättande. I en kommande dokumentärfilm följer vi filmskaparen Titus Paar, en trettiofemåring med rosa hår och svart nagellack, som inte vill gå någon obemärkt förbi. Han har en dröm – att bli odödlig.

Nu gör ett filmteam bestående av studenter som läser kandidatprogrammet Kultur, Samhälle och Mediegestaltning vid Linköpings Universitet en dokumentärfilm om regissören som aldrig ger upp. Som femtonåring producerade han sin första långfilm och femton år senare åkte han iväg för att regissera sin första Hollywoodfilm. Titus växte upp i Kolmårdsskogen och var en pojke med drömmar om Hollywood. Filmteamet följer med honom på en bilresa genom Kolmårdsskogarna på jakt efter det förflutna. Vi får under resans gång ta del av några av de milstolpar som utgör Titus väg mot att uppnå sin dröm.

Filmteam:

Producent: Line F. Bosc

Koordinator: Emma Nilsson

Regi: Klara Nordmark och Therese Eriksson

Foto: Hampus Helin

Klippning samt B-foto: Claudio Diez

Ljudtekniker / Ljudläggare: David von Friesendorff


Informationsansvarig
Boel Zetterman
Filmutvecklare
 boel.zetterman@regionostergotland.se
 010-103 28 63

Publicerad