Hoppa till huvudinnehåll

Eritrea Challenge

Ett utmanande projekt för ensamkommande ungdomar från Eritrea pågår just nu i Söderköping. Ett trettiotal deltagare gör film från ax till limpa. Projektet beräknas pågå i fyra månader och målet är att filmerna ska visas för inbjudna på biograf. Förhoppningen är också att projektet leder till att ungdomarna fortsätter att göra film efter avslutat projekt. Intitativet är ungdomarnas själva och av Studiefrämjandet får de handledning av Lina Stéen, mediepedagog som projektleder Eritrea Challenge.

Projektet är uppdelat i två delar, en introducerande del där de deltagande ungdomarna från lära sig grundläggande filmproduktion. Andra delen består av coaching i timmar inom de olika delmomenten för filmproduktionen.

Målet med projektet är att inspirera till kreativt skapande och ge ungdomarna grundläggande verktyg för att producera film.

Eritrea Challenge har stöd av Film i Öst.

 


Informationsansvarig
Sebastian Sas
Filmutvecklare
 sebastian.sas@regionostergotland.se
 010-103 30 38

Publicerad