Hoppa till huvudinnehåll

Filmträff Tema barn och unga

I veckan var Film i Öst tillsammans med föreningen Filmregionerna och träffade Svenska Filminstitutet för samtal på temat ”Barn och Unga” Filminstitutet presenterade Skolbioenkäten, 2018 och 2019. Syftet med enkäten var att undersöka hur skolbioverksamheten ser ut i landet och hur den filmpedagogiska verksamheten bedrivs. Skolbio är en verksamhet som ger barn och unga möjlighet att under skoltid ta del av olika sorters film på lokala biografer.

Läs mer om skolbioverksamheten ser ut HÄR. i Östergötland.

Det diskuterades också hur vi regionalt och nationellt arbetar med utgångspunkt i vårt filmpedagogiska ramverk samt kulturskolechefsnätverket för att finansiera och erbjuda relevant fortbildning för filmpedagoger?

Filmriket presenterade sin hemsida, bra för alla som arbetar med film i skolan.

 

Läs mer på Filmrikets hemsida HÄR.


Informationsansvarig
Sebastian Sas
Filmutvecklare
 sebastian.sas@regionostergotland.se
 010-103 30 38

Publicerad