Hoppa till huvudinnehåll

ARCHIPELAGO SCRIPT LAB I DIGITAL UTGÅVA 2020

ARCHIPELAGO SCRIPT LAB 2020 

Datum för workshopen är: tor 10 dec, fre 11 dec, lör 12 dec, sön 13 dec samt tor den 17 dec. Under veckodagarna är det kvällspass. På helgen ligger passen dagtid.

Sex utvalda projekt coachas av internationellt verksamma manusförfattaren och dramaturgen Soni Jorgensen. Workshopen riktar sig till manusförfattare, regissörer och producenter eller manusförfattare separat. Man söker i den region man är bosatt och verksam (se längst ner deltagande regioner). I Östergötland letar vi alltså efter ett projekt.

Det kan vara en kort, eller långfilm alternativt tv-serie. Spelfilm eller hybridfilm (ej dokumentär) i övrigt ser vi gärna en stor bredd och variation på genre; drama, komedi, skräck, action, animerat, barnfilm och så vidare. Man söker med antingen ett synopsis, treatment eller ett manus samt CV.

Soni Jorgensen, som leder workshopen, har lång erfarenhet av arbete i både Sverige och internationellt med allt ifrån karaktärsutveckling för film- och tv till storylines, manus för både film- och tv. Hon skriver originalmanus samt gör adaptioner och har också gjort tv-spel tillsammans med Josef Fares. Mer om Soni på hennes HEMSIDA.

Varje projekt gås igenom i grupp och deltagarna får med sig hemuppgift. I en andra genomgång får deltagarna ytterligare feedback på hur de kan vidareutveckla sin filmberättelse. Det mesta arbetet sker i hela gruppen och poängen med kursen är också att man får med sig en metod att använda på både egna och andras manus i framtiden, förutom att utveckla sin egen filmberättelse. Workshopen vill på flera plan ge deltagarna effektiva verktyg för att kunna föra filmberättelser framåt, både vad gäller struktur och karaktärer.

I momentet BLICKEN får en etablerad och rutinerad regissör samt en etablerad och rutinerad skådespelare reflektera över sin läsning av ett filmmanus, över sin yrkesrolls ingång i ett arbete.

Vår förhoppning är också att generera nya intressanta konstellationer av samarbeten över regiongränserna och intentionen är dessutom att bidra till en ny kunnig och kompetent generation av storytellers.

Är du verksam och bosatt i Östergötland kan du söka i nedanstående formulär. Senast den 15 oktober vill vi ha din ansökan som behandlas med största respekt för din integritet gällande GDPR. Mejla synopsis, treatment eller manus samt cv till filmiost@regionostergotland.se senast den 15 oktober. Sätt ihop till ett dokument.

Workshopen genomförs med stöd av Svenska Filminstitutet. Samarbetspartners är: Filmbasen, Film i Uppsala, Film i Dalarna, Film i Skåne, FilmCloud och Film i Öst.

Ansökningstiden har gått ut.

Informationsansvarig
Boel Zetterman
Filmutvecklare
 boel.zetterman@regionostergotland.se
 010-103 28 63

Publicerad