Hoppa till huvudinnehåll

VIEWPOINTS – WORKSHOP I FILMREGI

DEADLINE FÖR ANSÖKAN  15 SEP 2021

WORKSHOP I FILMREGI

Plats: Kåkenhus, Linköpings universitet

Tid: Lör 2 okt kl 12 – 17  Sön 3 okt. Kl 10-16

Viewpoints är ett konstnärligt verktyg framtaget av teaterregissören Anne Bogart. Syftet är att bryta ner scenerier och skådespelares aktioner i mindre beståndsdelar för att därigenom både skapa nytt och bearbeta redan skapat material. Viewpoints har ursprungligen utvecklats för rörelsebaserad teater, men går att applicera på i princip vilket skapande som helst. Till skillnad från teater, som ju oftast har en stillasittande publik, kan filmens kamera vara rörlig och växla i t.ex.  tempo, avstånd och fokus. På så sätt går viewpoints att använda både på skådespelaren framför kameran, och på kameran i sig.

Med Viewpoints blir du medveten om hur många val du gör varje gång du lägger en regi, och genom denna medvetenhet kan du också finna fler verktyg att fördjupa dina verk. 

I workshopen utgår alla från sina egna förkunskaper och ambitioner. Du använder din mobilkamera för att filma. Om du önskar jobba i nåt eget redigeringsprogram i medhavd dator går det bra, men det finns inga krav på att materialet ska redigeras. Vi kommer att lägga c:a 3 timmar på att filma och eventuellt redigera. Vi avslutar workshopen med att visa varandras skisser/test för varandra och ger varandra feedback. Kursen leds av Aurelia Le Huche som är skådespelerska och regissör och som bland annat  arbetar med rörelsebaserad teater.

Du ansöker med en idé till en scen för max två personer. Scenen måste innehålla en sitiuation, t.ex. någon som sitter på ett kafe eller ligger och sover för att sedan vakna. Eller två personer i ett hotellrum. Eller något annat du vill ha som arbetsmaterial. Du kan också utgå från en viss miljö, t.ex. ett träd eller en parkbänk. Du väljer själv om du vill ha med repliker eller inte. Viktigt är att du ska kunna filma det du vill inom gångavstånd från skolan. Mejla max 1 A4 till filmiost@regionostergotland.se Märk mejlet: VIEWPOINTS. Max 10 deltagare.

Som alla Film i Östs workshops är kursen avgiftsfri men du måste vara boende och/eller verksam i Östergötland. VIEWPOINTS REGIWORKSHOP är ett samarrangemang med Linköpings universitet.


Informationsansvarig
Boel Zetterman
Filmutvecklare
 boel.zetterman@regionostergotland.se
 010-103 28 63

Publicerad