Hoppa till huvudinnehåll

NYSKAPANDE WORKSHOP I FILMREGI I MED AURELIA LE HUCHE – VIEWPOINTS

Denna workshop riktar sig till dig som  regisserar och har tidigare erfarenhet av filmregi.

VIEWPOINTS är en workshop som syftar till filmregissörens utveckling utanför det uppenbara arbetet med filmernas tillkomst. Under en dag arbetar deltagarna med scener och/eller karaktärer med en metod som kort kallas Viewpoints. Den har länge använts inom både dans och teater. Det är en metod där man med så kallade ”kvalitéer” kan observera och styra tempo, varaktighet, repetion, gester med mera. Till dessa kvalitéer lägger vi kameran.  Aurelia Le Huche som leder workshopen har lång erfarenhet av rörelsebaserad teater och är i botten dansare.

Workshopen syftar till att öka filmregissörens medvetenhet om en scen och/eller karaktärs fysiska möjligheter på alla plan  och fördjupa kunskapen i processerna i detalj. I slutändan blir det ett rikt uttryck – i motsatsen till det som är platt. Viewpoints, som metod, drar uppmärksamheten till det som både teater och film hela tiden måste förhålla sig till, nämligen tiden och rummet – och i film även då kameran.

Deltagarna kommer att arbeta med ett förelagt tema. Workshopen kommer att filmas. Detta är ett helt banbrytande sätt att arbeta med filmregi och medvetandegöra processer därför kommer vi att dokumentera arbetet.

Ett samarrangemang mellan Film i Öst och KSM, Linköpings universitet. På grund av covid -19 har vi bestämt att göra den här workshopen i januari 2021 – IRL förstås. Med reservattion för att situationen med covid -19 skulle förvärras.


Informationsansvarig
Boel Zetterman
Filmutvecklare
 boel.zetterman@regionostergotland.se
 010-103 28 63

Publicerad