Hoppa till huvudinnehåll

EFTERLÄNGTAD KORTFILMSSKRÄCKIS OCH KOMMANDE DUBBELPREMIÄR

Titus Paars korthorrorfilm Fear of the Woods fortsätter sitt segertåg runt världen. Senast pris både för bästa cinematografi och bästa film. Själv blev denne enkla filmutvecklare, uppringd från Australien i fredags, av någon som undrade när filmen skulle komma dit, varpå filmutvecklaren förklarade att vi visserligen finansierat filmen men inte distribuerar den, för vi gör inte sånt, och att jag därför inte vet när den kommer till Australien.
 
Jag nämnde inte att regissören är trollerikunnig och gjort magi med minimal budget. Stenhård björnskräck men med ett hjärta av guld, som alltid i Titus Paars filmer. Det är en njutning att se Hollywoodstjärnan Vernon Wells i huvudrollen. Han har den där härjade anti-hjälte-utstrålningen som är så tacksam i actionfilm, för att den tillför komplexitet och djup. Filmen är för övrigt inspelad i Östergötland – I Kolmården. Sånt gillar vi på Film i Öst extra mycket.
Therese Eriksson och Klara Nordmark på Tempo dokumentärfilmfestival i mars 2020 Foto: Boel Zetterman

Galapremiär blir det på Cnema, kvalitetsbiografen i Norrköping,  På samma gång har Pojken som aldrig slutade drömma premiär. En film om Titus Paar som sju (f.d.) KSM-studenter från Linköpings universitet arbetat med under en längre period. Just nu ligger den i post (filmslang för efterproduktion). Filmen är regisserad av Therese Eriksson (t.v. bilden) och Klara Nordmark (t.h. bilden) och klippt av Claudio Diez. Pojken som aldrig slutade drömma är för övrigt producerad av Line Fredriksson Bosc, fotograferad av Hampus Helin och ljudarbetet har gjorts av David von Friesendorff. I filmen finns dessutom material, alltifrån ur Titus Paars tidiga filmer som Guldfeber och Min mormor var en punkare till actionfilmen The Perfect Weapon med Steven Seagal.

På grund av coronarestriktioner har premiären senarelagts. I nuläget vet vi inte exakt när den blir av. Premiären, eller premiärerna, kommer att fylla  Cnemas stora salong mer än en gång, så den är satt på ”hold”. Men den som väntar på något gott… – För att använda den gamla klyschan.

Se trailern till Fear of the Woods HÄR.

På fotot ser vi från vänster de två regissörerna Therese Eriksson och Klara Nordmark som är två i teamet bakom filmen om Titus. På fotot högst upp filmaffisch som visar att filmen Fear of the Woods vunnit pris. Den vann pris både för bästa Cinematografi och bästa film.. Film i Öst kommer löpande att tillgänglighetsanpassa websidan. Det betyder tydliga beskrivningar av till exempel bildinnehåll.


Informationsansvarig
Boel Zetterman
Filmutvecklare
 boel.zetterman@regionostergotland.se
 010-103 28 63

Publicerad