Hoppa till huvudinnehåll

UTVECKLA KARAKTÄRER OCH INTRIG FÖR FILM OCH TV

AVANCERAD KURS I MANUS OCH DRAMATURGI. DELTAGARNA ARBETAR MED SINA EGNA PROJEKT.                                   

Träffarna sker digitalt tisdagkvällar kl 19-21  Datum: 14 sep, 28 sep, 12 okt, 26 okt, 9 nov samt 7 dec Plats: Zoom

Röster från tidigare kurs:                                                                                                

– Jag gillade att kursen kändes så spontan och organisk. Att Harald har så lång erfarenhet märks tydligt. Med hans kunskap kunde kursens upplägg anpassas efter deltagarnas engagemang. 

 – Att lära sig om filmberättande och karaktärsutveckling har lärt mig mer/gett mig mer insikt i livet som människa. Melisa

Vad kräver ett filmmanus eller en tv-serie? Vad är det som gör att vissa karaktärer är intressantare än andra? Vad behöver man veta för att kunna utvecka karaktärer i film och TV. I kursen: Under kursens gång får deltagaren utveckla sitt eget skrivande och samtidigt få en fördjupad kunskap i dramaturgi. Mellan kurstillfällena förväntas man skriva på sitt projekt så att man vid det sista tillfället har en projektbeskrivning som man kan arbeta vidare med till exempel genom att söka finansiering. Kursen leds av Harald Stjerne, som varit både professor i filmmanus samt huvudlärare i regi på Stockholms Konstnärliga Högskola. Alla spelfilmsgenrer är välkomna och det kan vara kort- och långfilm såväl som TV-serier.

Under kursens gång går vi igenom de klassiska genrerna tragedi, komedi och melodram. Man förväntas själv skaffa de abbonemang eller hyra de filmer vi ska se. Till exempel Netflix, HBO, Amazon Prime. Att hyra en film på t ex Youtube eller SF Anytime brukar kosta från 29 kr och uppåt.

Max 6 deltagare.

Kursen är avgiftsfri och finansieras av Region Östergötland.

ANSÖK: Skicka in max två A4 sidor som beskriver din filmidé och motiverar varför du vill gå kursen. Skicka till: filmiost@regionostergotland.se   Märk mejlet: MANUSUTVECKLING 2021  Senast den 1 sep vill vi ha din ansökan Du måste vara bosatt och verksam i Östergötland.

 

 

 


Publicerad