Hoppa till huvudinnehåll

SÖK TILL TALENT TO WATCH – NYA RÖSTER I ÖSTERGÖTLAND

VILL DU GÖRA FILM? ÄR DU EN NY RÖST I ÖSTERGÖTLAND? Från den 27 maj till den 24 juli kan du ansöka om att vara med i Film i Östs kortfilmssatning Talent to watch. Läs noga om hur du ansöker, överskrid inte antalet sidor vi ber om och var väldigt noga med att dina kontaktuppgifter är med i dokumentet.

Är du en sådan som drömmer om att göra film? Gör du redan film? Vi efterlyser fängslande berättelser som ska resultera i max 10 minuters spelfilm som spelas in till hösten och får premiär i december 2021. Du måste vara bosatt i Östergötland för att vara med i satsningen. Från den 27 maj kan du skicka in din ansökan till oss.

ANSÖKAN SKA INNEHÅLLA MAX 3 sidor som du sätter ihop till ett dokument. De tre sidorna ska berätta om din idé samt berätta om varför du vill göra den här filmen. Var noga med dina kontaktuppgifter: Namn, telefonnummer och e-postadress. Mejla ansökan till filmiost@regionostergotland.se senast den 24 juli. Märk mejlet: Kortfilm Östergötland

Av de ansökningar vi får in väljer vi ut de mest intressanta och då kan du bli kontaktad för en intervju. Det finns inga absoluta krav på  tidigare erfarenhet för att skicka in en filmidé men befintliga producenter, regissörer och manusförfattare med kortfilmsproduktion i ryggen är varmt välkomna att söka. Det viktigaste är angelägna berättelser. All sorts fiktion och spelfilm är välkommet. Även animation och hybridfilm (film som blandar spel- och dokumentärfilm).

Film i Öst vill med stödet uppmuntra till nya former av berättande och välkomnar experimentella och personliga uttryck både vad gäller form och innehåll.

Målgruppen är ungefär 18-20 år. Men undantag kan göras.

Varje film bedöms för sig och stödet kan variera från 10 000 till 100 000 kr.

Om du har frågor kontakta Boel på 0767620398 eller boel.zetterman(at)regionostergotland.se

Stödet från Filminstitutet är ett krisstöd på grund av Covid 19. 


Informationsansvarig
Boel Zetterman
Filmutvecklare
 boel.zetterman@regionostergotland.se
 010-103 28 63

Publicerad