Hoppa till huvudinnehåll

Den rörliga bilden tar allt större plats i samhället. Den digitala kommunikationen är idag en helt naturlig del av vårt vardagliga liv. Hur jobbar vi med detta i skolan? Hur utvecklar vi pedagogiken i skolan så att den går i takt med den digitala tiden?

Film i Öst arrangerar fortbildningar och konferenser riktade mot skola, kulturskola, bibliotek och fritidsverksamhet. Vi arbetar för att stödja ett brett filmpedagogiskt arbete i Östergötlands kommuner. Syftet med filmpedagogik är att stärka barns och ungdomars möjlighet till kvalitativa filmupplevelser, ge dem möjlighet att fördjupa sina kunskaper om film, och att lära barn och unga att själva uttrycka sig med rörliga bilder.

Arbetar du i skolan eller med fritidsverksamhet och är intresserad av att jobba med film tillsammans med dina elever? Hör av dig till oss på Film i Öst. Vi förmedlar gärna kontakt med frilansande film- och mediepedagoger. Vi ger gärna även råd och stöd om hur du ska komma igång och få ut mesta möjliga av filmens pedagogiska och entusiasmerande kraft.


Informationsansvarig
Mattias Ahlén
Filmutvecklare
 mattias.ahlen@regionostergotland.se
 010-103 75 37

Senast uppdaterad