Hoppa till huvudinnehåll

VIEWPOINTS – WORKSHOP I FILMREGI MAJ 2022

WORKSHOP I FILMREGI

Plats: Kåkenhus, Linköpings universitet

Tid: Lör 7 maj kl 12-17  Sön 8 maj. Kl 10-16

För andra gången genomför vi denna lyckade workshop som vässar tajming och känsla för filmiska scenerier. Sista dag för anmälan: 1 maj 2022                                                                                                             
Antalet platser är begränsade. Du anmäler dig HÄR.

Viewpoints är ett konstnärligt verktyg framtaget av teaterregissören Anne Bogart. Syftet är att bryta ner scenerier och skådespelares aktioner i mindre beståndsdelar för att därigenom både skapa nytt och bearbeta redan skapat material. Viewpoints har ursprungligen utvecklats för rörelsebaserad teater, men går att applicera på i princip vilket skapande som helst. Till skillnad från teater, som ju oftast har en stillasittande publik, kan filmens kamera vara rörlig och växla i t.ex.  tempo, avstånd och fokus. På så sätt går viewpoints att använda både på skådespelaren framför kameran, och på kameran i sig.

Med Viewpoints blir du medveten om hur många val du gör varje gång du lägger en regi, och genom denna medvetenhet kan du också finna fler verktyg att fördjupa dina verk. 

I workshopen utgår alla från sina egna förkunskaper och ambitioner. Du använder din mobilkamera för att filma. Vi avslutar workshopen med att visa varandras skisser/test för varandra och ger varandra feedback. Kursen leds av Aurelia Le Huche som är skådespelerska och regissör och som bland annat  arbetar med rörelsebaserad teater.

Som alla Film i Östs workshops är kursen avgiftsfri men du måste vara boende och/eller verksam i Östergötland. VIEWPOINTS REGIWORKSHOP är ett samarrangemang med Kommunikation, Samhälle, Medieproduktion, Linköpings universitet. I samband med anmälan samlar vi in personuppgifter som endast används i samband med denna workshop. Vi respekterar din integritet och följer GDPR.


Informationsansvarig
Boel Zetterman
Filmutvecklare
 boel.zetterman@regionostergotland.se
 010-103 28 63

Publicerad