Hoppa till huvudinnehåll

VIEWPOINTS – WORKSHOP I FILMREGI

Ansökan är stängd.

WORKSHOP I FILMREGI

Plats: Kåkenhus, Linköpings universitet

Tid: Lör 2 okt kl 12 – 17  Sön 3 okt. Kl 10-16

Viewpoints är ett konstnärligt verktyg framtaget av teaterregissören Anne Bogart. Syftet är att bryta ner scenerier och skådespelares aktioner i mindre beståndsdelar för att därigenom både skapa nytt och bearbeta redan skapat material. Viewpoints har ursprungligen utvecklats för rörelsebaserad teater, men går att applicera på i princip vilket skapande som helst. Till skillnad från teater, som ju oftast har en stillasittande publik, kan filmens kamera vara rörlig och växla i t.ex.  tempo, avstånd och fokus. På så sätt går viewpoints att använda både på skådespelaren framför kameran, och på kameran i sig.

Med Viewpoints blir du medveten om hur många val du gör varje gång du lägger en regi, och genom denna medvetenhet kan du också finna fler verktyg att fördjupa dina verk. 

I workshopen utgår alla från sina egna förkunskaper och ambitioner. Du använder din mobilkamera för att filma. Vi avslutar workshopen med att visa varandras skisser/test för varandra och ger varandra feedback. Kursen leds av Aurelia Le Huche som är skådespelerska och regissör och som bland annat  arbetar med rörelsebaserad teater.

Den här kursen riktar sig till alla som är intresserade av filmregi.Anmäl dig genom att skriva ett kort mejl om varför du vill vara med på workshopen. Döp mejlet till FILMREGI 2021 och skicka det till filmiost@regionostergotland.se

Som alla Film i Östs workshops är kursen avgiftsfri men du måste vara boende och/eller verksam i Östergötland. VIEWPOINTS REGIWORKSHOP är ett samarrangemang med Linköpings universitet.


Informationsansvarig
Boel Zetterman
Filmutvecklare
 boel.zetterman@regionostergotland.se
 010-103 28 63

Publicerad