Hoppa till huvudinnehåll

WORKSHOP VÅREN 2021 – LÄR DIG SKRIVA KOMEDI

Workshopledare: Harald Stjerne
Kurstillfällen: Sex tisdagar under våren och en till hösten. Kl 19-21.30 på ZOOM
13, 20, 27 april, 4, 18 maj, 25 maj samt 10 aug
För att delta i kursen behöver du ha grundläggande kunskaper i hur du skriver filmmanus. Vi undersöker komedigenren i workshopform. Sex kurstillfällen. Varje kurstillfälle behandlar en undergenre. Tills varje gång skriver deltagaren en kort text i den undergenre vi gått igenom. Det femte tillfället presenterar deltagaren en idé i valfri komedigenre att utveckla över sommaren. Det sjätte och sista kurstillfället används till att ge feedback på kursdeltagarens filmberättelse, presenterad som synopsis eller treatment..
Inför kursen får du en lista på de filmer som ska behandlas och som deltagare får man räkna med att abonnera på vissa streamingtjänster samt hyra filmer på nätet på egen bekostnad. Att delta på själva kursen är gratis.

 

1. Coming of age
2. Romantisk komedi
3. Comedy of manners
4. Fysisk komedi, slapstick & fars
5. Presentation av idéer – egenarbete under sommaren
6. Feed back synopsis

 

För att ansöka till workshopen skriv en kort motivation och en presentation av dig själv och skicka ett mejl till filmiost@regionostergotland.se
Märk mejlet: KOMEDI

Deadline 10 april

Med reservation för ändringar.

 

Kursen arrangeras av Film i Öst som är en del av Kulturenheten Region Östergötland. Dina uppgifter i ansökan behandlas enligt GDPR och vi respekterar din integritet.

Informationsansvarig
Boel Zetterman
Filmutvecklare
 boel.zetterman@regionostergotland.se
 010-103 28 63

Publicerad