Hoppa till huvudinnehåll

PRODUCENTSKAP I DAGENS SVERIGE – CRASH COURSE

Ansökan är stängd.

Plats: Kåkenhus, Linköpings universitet

Tid: Lör 25 – sön 26 sep  Kl 10-16

Sverige skriker efter producenter. I skrivande stund är flera producentutbildningar på gång i vårt avlånga land. Men för den som inte riktigt hinner gå en hel utbildning kommer vi i Film i Öst det närmaste året arrangera en serie föreläsning, seminarier och workshops kring producentskapets olika delar. Det här är den allra första. Den riktar sig även till regissörer och andra i ett filmteam. Ett visst fokus på kortfilm på grund av att det är naturligt att först göra kortfilm, innan man gör långfilm. Manusnedbrytning, filmanalys utifrån budgetperspektiv och hur man söker pengar är delar av innehållet. I två dagar får deltagarna en snabb men grundlig genomgång i vad som gäller i dagens filmklimat. Kursledare är Jesper Bergom-Larsson, som senast varit filmkonsulent i Norge. Dessförinnan har han varit kortfilmskonsulent på Filminstiutet, filmutvecklare på Film i Mälardalen/Stockholm med mera.

Du anmäler dig till producentdagarna genom att skicka ett mejl till filmiost@regionostergotland.se och märk mejlet PRODUCENTDAGAR. Skriv varför du vill gå kursen och bifoga dina kontaktuppgifter. Max en A4. DEADLINE för ansökan 15 sep.

Som alla Film i Östs workshops är kursen avgiftsfri men du måste vara boende och/eller verksam i Östergötland. Denna workshop är ett samarrangemang med Linköpings universitet.

 


Informationsansvarig
Boel Zetterman
Filmutvecklare
 boel.zetterman@regionostergotland.se
 010-103 28 63

Publicerad