Hoppa till huvudinnehåll

RIKARD SKA SKRIVA MANUS I GRYTS SKÄRGÅRD

FIÖ: – Du är den som i år åker till Archipelago Script Lab, en manusworkshop på Håskö i Gryts skärgård som Östergötlands representant. Hur känns det?

RIKARD: –  Det känns jättekul! Jag ser väldigt mycket fram emot det.

Syntolkning: Manusförfattaren Rikard LInd med ett paraply.

FIÖ: – Vad skriver du just nu?

RIKARD: – Jag har precis avslutat ett första utkast för ett kortfilmsmanus som ska produceras i höst och är inne på säkert tredje versionen av en tv-seriepilot som handlar om en familj i förändring under 1970-talets Norrköping.

FIÖ: – Hur mycket tid lägger du på att skriva?

RIKARD: – I snitt skriver jag 2 timmar om dagen. Ibland skriver jag innan jag går till mitt ”vanliga” jobb och ibland på kvällen. Nu väntar dock semester vilket innebär att jag hinner skriva mer!

FIÖ: – Vad är roligast med att skriva?

RIKARD: – Att lära känna karaktärerna. Jag brukar börja med en struktur utan att helt veta vilka karaktärerna är. Att skriva fiktiva biografier är inte min grej. Men genom att utsätta dem för hinder och att skriva om och om igen förstår jag deras essens bättre.

FIÖ: – Vad har du för förväntningar på Håskö?

RIKARD: – Att lära känna nya människor och att få nya kunskaper och perspektiv. Sen känns det också befriande att komma bort från staden och att kunna jobba i nya miljöer.

ARCHIPELAGO SCRIPT LAB äger rum på Håskö i Grys skärgård 12-16 augusti. Workshopen genomförs med stöd av Svenska Filmistitutet och arrangeras av Film Stockholm, Region Uppsala, FilmCloud i Västra Götaland, Film i Skåne, Film i Dalarna och Film i Öst, Kulturenheten Region Östergötland. Kursledare i år är Petra Revenue, som till vardags är huvudlärare på ALMA-manusutbildning. Sex projekt från de arrangerade regionerna deltar i workshopen.


Informationsansvarig
Boel Zetterman
Filmutvecklare
 boel.zetterman@regionostergotland.se
 010-103 28 63

Publicerad