Hoppa till huvudinnehåll

Archipelago Script Lab – eftertraktad manusworkshop på Håskö

Sommaren 2022  är förhoppningen att ännu en gång arrangera en manusworkshop på Håskö. Under fyra till fem dagar samlas deltagarna på ön, skriver på sitt filmprojekt och får feedback på den filmberättelse som de också sökt till kursen med. Archipelago Script Lab hyser en önskan att kompetensutveckla unga filmmanusförfattare i Sverige och rusta dem för en framtid som kommer att kräva riktigt bra skills på storytelling.

Ett populärt moment under dessa dagar, vid sidan av huvudspåret, går under benämningen Blicken. En person som har en yrkesrelation till manus bjuds in och berättar om sin metod. Förra året gästade skådespelerskan Ann Petrén workshopen och i år Anna-Maria Kantarius, producent på Garagefilm. Vad vill de se i filmväg och hur arbetar de tillsammans med sina filmmanusförfattare?

Tanken med att vara på en ö i skärgården är förstås att skärma av sig från vardagens brus. Boendet är primitivt med utedass och ingen dusch. Däremot finns tillgång till bastu, havsbad och slingor att promenera eller springa för den som vill. Yoga och meditation har också varit populära inslag under de senaste omgångarna.

Film Stockholm, Film Uppsala, Film i Skåne, Film i Dalarna och Film i Öst arrangerade 2021 och det ser ut att bli en liknande konstellation 2022. Workshopen har stöd av Svenska Filminstitutet och det stödet söks varje år. Det betyder att huruvida blir av, vet inte arrangörerna med säkerhet förrän våren 2022.

 


Publicerad