Hoppa till huvudinnehåll

FILMMANUSKURS I GRYTS SKÄRGÅRD – Archipelago Script Lab 2023

Deadline för ansökan: 25 maj 2023.

Plats och tid för kurs: Håskö, Gryts skärgård i Valdemarsviks kommun. Tid: tor 10 aug – må 14 aug 2023 med manusförfattaren Karin Arrhenius som workshopledare. 

Nu letar vi efter dig som vill utveckla din filmberättelse tillsammans med andra filmmanusförfattare/producenter/regissörer under 4-5 dagar på Håskö i Gryts skärgård i Östergötland. Totalt 7 projekt deltar i kursen. Man kan komma som manusförfattare, antingen själv eller tillsammans med producent/regissör.

Archipelago Script Lab har som ambition att kompetensutveckla filmare i Sverige och rusta för en framtid som kommer att kräva riktigt bra skills på storytelling. Vi riktar oss till fiktion och hybridfilm. Alla genrer är välkomna – Kortfilm, TV-serier och långfilm. Live action eller animation eller blandat. Du kan vara i början av utvecklingen eller  längre kommen. Känner du  behov av att bolla din berättelse med spetskompetens kan detta vara för just dig! 

Ett populärt moment under dessa dagar, vid sidan av huvudspåret, är Blicken. En verksam filmbarbetare kommer med sin input på manusarbetet. I år blir det skådespelerskan Ann Petrén som med sin mångåriga erfarenhet berättar vad hon gärna efterlyser i sitt arbete med manusförfattare och regissörer.

Tanken med att vara på en ö i skärgården är att skärma av sig från vardagens brus. Boendet är primitivt med utedass och ingen dusch. Det finns bastu, havsbad och slingor att promenera eller springa för den som vill. Varje dag gör den som vill ett yoga- och meditationspass.

Archipelago Script Lab kostar inget att delta i och resa och boende ingår.  En del av maten tar varje deltagare med sig själv, såsom frukost och ett par middagar. Vill du delta söker du via den region du befinner dig i och är verksam i. Vilka regioner det gäller kan du läsa här nedan. Det är femte gången vi genomför Archipelago Script Lab.

Ansökan: Skriv varför du vill åka och skicka med synopsis/treatment eller manus till det projekt du vill utveckla under kursen. Skicka också en cv till boel.zetterman@filmiost.se

DEADLINE för dig som är bosatt i Östergötland är den 25 maj. Märk mejlet: HÅSKÖ 2023

Karin Arrhenius är manusförfattare, född 1972 i Mjölby. Hon har skrivit manus till filmerna Ett öga rött; Flickan; I skuggan av värmen; Faro. Hon har också skrivit tv-serier, bl.a Rebecka Martinsson och senast Kerstin Ekmans Händelser vid vatten. Bor och arbetar i Stockholm.

Vi respekterar din integritet och följer GDPR. Film Stockholm, Region Uppsala, Film i Skåne, Film i Dalarna, Filmregion Sydost, FilmCloud (Kulturförvaltningen Västra Götaland) och Film i Öst arrangerar Archipelago Script Lab med stöd av Svenska Filminstitutet.

 


Informationsansvarig
Boel Zetterman
Filmutvecklare
 boel.zetterman@regionostergotland.se
 010-103 28 63

Publicerad