Hoppa till huvudinnehåll

TALENT TO WATCH SMÖGS IGÅNG INFÖR PUBLIK

Talent to Watch Östergötland fokuserar på nyskapade och spännande filmberättelser och riktar sig till regissörer, producenter och manusförfattare. Film i Öst har genomfört satsningen med stöd av Svenska Filminstitutet.

Tre nya kortfilmer har sett dagens ljus i Östergötland under hösten 2021. En fjärde film spelas in i januari. Talent to Watch Östergötland fokuserar på nyskapade och spännande filmberättelser och riktar sig till regissörer, producenter och manusförfattare. I helgen var det sluten visning på filmerna för nära och kära. En inbjuden publik fick se filmerna, som snart är helt klara, på Cnema.

 

 

Det var också ett bra tillfälle för filmskaparna att se hur filmen såg ut på stor duk inför publik. Maria Lundström, Robin Deville, Selina Håkansson och Carl Rikard Lind står för regin och som parhästar har de producenterna Sohie Gudmann Knutsson, Måns Ahlin och Sandra Tengvall. Moderator på filmvisningen var Elias Dahlgren.

Film i Öst har genomfört satsningen TALENT TO WATCH ÖSTERGÖTLAND med stöd av Svenska Filminstitutet och satsningen gäller fiktionsfilm. Talent to Watch pågår i hela Sverige under lite olika former och namn och är till för att säkra återväxten av svenska filmare. Det är ett pandemistöd som nu gör att unga filmare får chansen att visa upp sina berättelser för världen. 

 

 

Inför satsningen har det pågått workshops i filmregi, producentskap och annat. Till våren blir det fler kurser och möten med svensk filmbransch. Det blir till exempel en kurs i filmljud för några utvalda som syftar till att kompentensutveckla den regionala filmen. Inte minst för att  fyllla i luckorna, som att det finns ytterst få ljuddesigners i regionen, både vad gäller inspelning och postproduktion. Efter den nästan hemliga smygtitten på filmerna i helgen fick filmarna träffa Caroline Drab, producent med stor erfarenhet av hur man når ut med sina och andras kortfilmer på till exempel festivaler. Hon drillade, under ett par timmar, deltagarna i hur man når ut både i Sverige och internationellt.

I slutet av januari blir det press- och branschvisning innan filmerna kan visas offentligt. Morulv, Fläckar, Andas och Tranornas Kall är titlarna på de cirka tio minuter långa filmerna.

HÄR är vinjetten för Talent to Watch Östergötland.

 

Nedan: Workshop i filmdistribution. Fr v. Sandra Tengvall producent, Boel Zetterman projektledare Film i Öst, Carl Rikard Lind regissör och manusförfattare, Måns Ahlin producent, Caroline Drab filmproducent och föreläsare, Sohie Gudmann Knutsson producent, Robin Deville regissör och manusförfattare och Maria Lundström även hon regissör och manusförfattare.

 


Informationsansvarig
Boel Zetterman
Filmutvecklare
 boel.zetterman@regionostergotland.se
 010-103 28 63

Publicerad