Hoppa till huvudinnehåll

PRISREGN ÖVER NY KORTFILMSSKRÄCKIS FRÅN ÖSTERGÖTLAND

Ett minst sagt intensivt prisregn har det blivit över skräckfilmen HAN som är inspelad i Östergötland sommaren 2021. Den 22 minuter långa HAN med Yohanna Idla i huvudrollen har gett sig ut på en filmfestivalsturné som heter duga. Filmen handlar om ett familj bestående av en mamma och två döttrar som flyttar in i ett hemsökt hus. I tonårsdotterns rum står ett skåp och mer ska inte avslöjas.

Nu ramlar det priser över filmen. I stort sett alla prisbelönas, även de unga skådespelarna. I Los Angeles Film Festival fick filmen pris för bästa regissör, bästa barnskådespelare, bästa kvinnliga huvudroll och för trailern för att ge ett exempel. I Milano Film Festival, belönades den för bästa regissör. I Florence Filmfestival, blev den bästa skräckfilmen. I Hollywood Blood Horror Festival blev det inte mindre än 11 priser. Filmen sopar rent på priser och den har bara börjat sin festivalresa.

– Inte så illa på två veckor om man jämför med Fear of the woods som vann 22 priser på ett år, konstaterar filmregissören Mattias Titus Paar.

HAN hade premiär på Cnema i Norrköping den 11 dec 2021 samtidigt som en dokumentärfilm om Titus själv hade premiär. Dokumentären Pojken som aldrig slutade drömma regisserades av Therese Eriksson och Klara Nordmark. Även Fear of the Woods, en actionfilm som spelats in i Kolmårdens skogar fick sin svenska biografpremiär denna lördagkväll. Filmen spelades in året innan med Vernon Wells, Hollywoodförankrad och rutinerad actionfilmskådespelare i huvudrollen. På grund av pandemin skjöts premiären upp. Men nu blev det äntligen en trefaldig biografpremiär. HAN, Fear of the Woods och Pojken som aldrig slutade drömma kunde äntligen visas för en jublande och inbjuden publik. Pga fortsatta restriktioner var det en sluten visning.

På IMDB´s hemsida finns alla fakta om filmteam och skådespelare för senaste filmen HAN.

TRAILER HAN

TRAILER Fear of the Woods

TRAILER Pojken som aldrig slutade drömma


Informationsansvarig
Boel Zetterman
Filmutvecklare
 boel.zetterman@regionostergotland.se
 010-103 28 63

Publicerad