Hoppa till huvudinnehåll

PRESS OCH BRANSCHVISNING – TALENT TO WATCH

Måndagen den 14 feb kl 14 bjuder Film i Öst in till en digital press- och branschvisning av 4 nya östgötska kortfilmer som som gjorts i samband med Talent To Watch Östergötland. Varje film är cirka 10 min lång. Visningen börjar klockan 14 och följs av direktsänt samtal där filmarna deltar och alla kan ställa sina frågor. 

https://liu-se.zoom.us/j/63538698191

Nöjer du dig med att bara titta på filmerna och följa samtalet via livestream, så kan du göra det här: https://youtu.be/1IiXSIk4kgc

Behöver du ett presskit mejla boel.zetterman(at)regionostergotland.se. Märk mejlet: Press

FLÄCKAR 

Regi och manus: ROBIN DEVILLE   Produktion: MÅNS AHLIN

Det är matchdag och tioåriga Sarah hejas på av sin äldre bror Jona och sin pappa. På natten har Jona andra förehavande på samma fotbollsplan. Något går snett och det slutar i katastrof. Fläckar är en film om ljuset och mörkret som finns i varje människa och i varje familj. Robin Deville har med den här filmen skapat en känslomässig thriller om mänsklig samvaro.

TRANORNAS KALL 

Regi och manus: CARL RIKARD LIND   Produktion: SANDRA TENGVALL

Robin kommer hem till en tom lägenhet. Julia har lämnat honom. Hon åker till landet för att vara ensam i några dagar. Väl på lantstället börjar det hända märkliga saker, dörrar flyger upp och saker ramlar. Är hon verkligen själv? Carl Rikard Lind tar med sin debutfilm tittaren till den svenska naturen och upplevelsen av den.

MORULV 

Regi och manus: MARIA LUNDSTRÖM   Produktion: SOPHIE GUDMANN KNUTSSON

Rosys son August rymmer från ett behandlingshem och hon ger sig ut på en vild jakt efter honom. Kortfilmen Mórulv är ett filmberättelse där gränsen mellan saga och verklighet börjar suddas ut. Hur mycket man än älskar så kan man inte skydda det allra mest värdefulla vid alla tillfällen. Med yviga penselstreck målar Maria Lundström ett landskap om kärlek och beroende i denna film som till stora delar utspelar sig under en dramatisk natt.

ANDAS

Regi och manus: SELINA HÅKANSSON   Produktion: ELIN BENNETT

I filmen undersöker Selina Håkansson gränserna för berättandet. I ett lekfullt experiment vänder vi blicken inåt mot den egna människokroppen där besjälade kroppsdelar gestaltar våra inre röster. Vad som ser lugnt ut på ytan kan vara något annat inuti. Filmen spelas in i februari 2022.

Talent to Watch Östergötland är finansierat av Svenska Filminstitutet och Film i Öst. Projektet är en del av en större satsning på talangutveckling i form av ett krisstöd på grund av pandemin och avsett att främja tillväxten av nya filmare i hela landet


Informationsansvarig
Boel Zetterman
Filmutvecklare
 boel.zetterman@regionostergotland.se
 010-103 28 63

Publicerad