Hoppa till huvudinnehåll

TEMPO MEETUP 2022

Syntolkning – Två glada deltagare håller upp mobiltelefoner emot kamera i vertikalt foto . På skärmarna syns logotypen för Tempo dokumentärfestival. Foto: privat

Årets dokumentärfestival Tempo pågår till och med den 13 mars. Under några av dagarna hålls det sedan några år tillbaka några talangdagar för filmare från Sveriges olika regioner.

I år deltog Eva Lundgren Stenbom och Lasse Johansson i samband med att de gör en film tillsammans, Dansa eller dö*, en dokumentärfilm om två utvisningshotade flyktingar från Syrien som också är dansare. Talangdagarna är till för att ge inspiration.

– Det har varit fantastiska dagar, säger Eva Lundgren Stenbom.

Förutom att bolla sitt eget projekt så får deltagarna träffa branschfolk, som till exempel Maud Nycander som gjort guldbaggebelönade Nunnan med flera filmer. Eva Lundgren Stenbom och Lasse Johansson är nu hemma igen och fortsätter filmarbetet med sin dokumentärfilm.

– Tre fullspäckade dagar på Tempo Meetup har gett oss massor av inspiration, värdefulla kontakter med filmfinansiärer och filmskapare. Vi har förstås också sett en massa bra film!

Film i Öst utlyser varje år Tempo Meetup, så kan dokumentärfilmare från Östergötland söka. Resa, logi och ackreditering på festivalen ingår. Det kan vara fördelaktigt att ha en produktion på gång, men det är inte nödvändigt.

*Dansa eller dö samregisseras av Göran Engeby och Lasse Johansson. Producent: Eva Lundgren Stenbom


Informationsansvarig
Boel Zetterman
Filmutvecklare
 boel.zetterman@regionostergotland.se
 010-103 28 63

Publicerad