Hoppa till huvudinnehåll

YOUTUBEPREMIÄR FÖR TALANGFILM OM ÖSTGÖTSK FILMREGISSÖR

Hur är det att regissera film i Hollywood – egentligen? Och hur tar man sig dit? I filmen TITUS: Pojken som aldrig slutade drömma får vi följa regissören Titus Paars resa från det tidiga filmskapandet i Kolmårdsskogarna – hela vägen till Hollywood. En film om den berg-och dalbana filmskapandet kan innebära, men också om att inte kunna leva utan det.

Den 15 mars lades filmen upp på Film i Östs Youtubesida, eller rättare sagt: Film i Öst Talangs Youtubekanal.  HÄR ligger den cirka 44 minuter långa dokumentärfilmen.

Filmen spelades in och klipptes 2019-2020 men premiärvisningen sköts upp på grund av pandemin. Den 11 dec 2021 kunde filmen äntligen förhandsvisas på Cnema, biograf i Norrköping. Från den 15 mars och framåt går det alltså filmen att se på Film i Öst Talangs Youtubekanal. Filmen är gjord som ett talangutvecklingsprojekt i samarbete med Linköpings universitet*

Produktionsfakta:

Titus – Pojken som aldrig slutade drömma

Dokumentär, 44,30 min
Filmteam:
Producent: Line F. Bosc
Regi: Klara Nordmark och Therese Eriksson
Redigering, samt B-foto: Claudio Diez
Foto: Hampus Helin
Ljud: David von Friesendorff
Koordinator: Emma Nilsson
Projektledare: Boel Zetterman, Film i Öst.

*Kultur, samhälle, mediegestaltning: Kandidatprogram vid Linköpings universitet

Syntolkning – Regissörerna Therese Eriksson och Klara Nordmarks sitter i en soffa med kaffemuggar i handen. Tempo dokumentärfestival 2020 strax innan pandemin stänger ner stora delar av Sverige. Foto: Film i Öst


Publicerad