Hoppa till huvudinnehåll

WORKSHOP: NYA FILMSTRATEGIER MED MAJA BORG

Deadline ansökan 20 sep Workshop 1 + 2 okt samt 19 nov

Nu kan du söka till den här oerhört spännande kursen i höst. Deltagarna ses med två månaders mellanrum. Under den tiden arbetar man med eget filmprojekt. Du söker som person, men under kursen ska du arbeta med ett eget projekt. Idén kan du antingen ha med dig från början, eller så kanske du inspireras av första kurstillfället? Dokumentär, hybrodfilm, spelfilm. Alla genrer är välkomna.

TIDER:  Lör 1 okt sep kl 10-13 och 14-17
Sön okt kl 10-12 och 13-16
Lör 19 nov kl 10-12 och 13-17

PLATS: CNEMA & Kåkenhus, Liu Norrköping

Hur förvaltar man maktperspektiv i en berättelse? Hur skapar man tryggare rum för deltagarna i en filmproduktion? Vem har tolkningsföreträde i en berättelse – den som blir filmad eller den som filmar? Hur skapar man bättre förutsättningar för samtycke? I den här workshopen med filmregissören Maja Borg arbetar vi efter en inledande dag med egna berättelser. Vi kretsar kring hur man utvecklar dramaturgiska, etiska och produktionsmässiga strategier. Mellan första och andra träffen går det två månaderna och deltagarna skapar ett eget material. Kanske är det en pilot? Eller några scener ur ett manus? Eller varför inte en kortdokumentär? Kursen syftar till att låta varje deltagare utmana sin egen strategi och leta nya banbrytande narrativ.

Vid andra tillfället bygger vi med Majas hjälp upp en hållbar produktionsstrategi för de aktuella filmprojekten. Kursen är gratis, men deltagaren måste använda egen utrustning. För att ha behållning av kursen måste du tidigare ha gjort minst en kortfilm.

Dokumentärfilm, hybridfilm, fiktion. Begränsat antal deltagare. 

Du söker I formuläret HÄR senast den 20 sept. 

Workshopen arrangeras av Film i Öst och WIFT Östra i samarbete med Kommunikation, samhälle och medieproduktion på Linköpings universitet. Vi respekterar din integritet och följer GDPR.


Informationsansvarig
Boel Zetterman
Filmutvecklare
 boel.zetterman@regionostergotland.se
 010-103 28 63

Publicerad