Hoppa till huvudinnehåll

DELTAGARE I SOMMAREVENT PÅ FÅRÖ OCH HÅSKÖ

Äntligen är det dags för Talangdagarna på Fårö igen efter pandemin. Under två år har det populära filmeventet varit inställt. Talangdagarna hålls som vanligt  i samband med Bergmanveckan. Unga filmskapare från hela Sverige samlas på Fårö, visar upp sitt eget arbete, knyter nya kontakter och möter regissörer, fotografer med mera från filmbranschen. I år är det Maria Lundström som åker. Hon gör både dokumentär och spelfilm. En av hennes tidigare filmer, Roadkill, ligger på SVT-play att beskåda.

Archipelago Script Lab är en manusworkshop som tar plats på Håskö i Gryts skärgård i Valdemarsviks kommun. Under 5 dagar finslipas 6 manusprojekt från lika många regioner med hjälp av en dramaturg och manusförfattare. I år är det Petra Revenue som har uppdraget. Petra är annars också huvudlärare på ALMA manusutbildning. Urban Skagren, filmare som återvänt efter ett antal år utomlands, är den från Östergötland som deltar i år.  Archipelago Script Lab arrangeras av FilmCloud, Film i Dalarna, Region Uppsala, Film Stockholm, Film i Skåne och Film i Öst och genomförs för femte gången.

Båda de ovanstående eventen har stöd från Svenska Filminstitutet. Talangdagarna på Fårö arrangeras av Film på Gotland, med stöd av en lång rad filmregoner, förutom Filminstitutet.


Informationsansvarig
Boel Zetterman
Filmutvecklare
 boel.zetterman@regionostergotland.se
 010-103 28 63

Publicerad