Hoppa till huvudinnehåll

TEMPO MEET UP 2024

Årets representanter från Östergötland vid Tempo Meet Up, talangdagar för dokumentärfilmare i Stockholm, blir filmproducenten Judit Wassrin och filmregissören Maria Lundström.

Tempo är en unik mötesplats för dokumentärfilmare!
Tempo Meet Up är ett talangprogram med speed dating, master classes, filmvisningar, möten med den svenska dokumentärbranschen samt samtal i grupp om egna projekt i ett skräddarsytt program under Tempo Dokumentärfestival. 

De filmare som i år kommer att representera Östergötland är producenten Judit Wassrin (Runda Bordet Film) och Maria Lundström. De är aktuella med filmen ”Nykter”, en dokumentärfilm som görs i samband med Talent to Watch Östergötland. Maria regisserar och Judit producerar.

Tempo Meet-Up är ett utmärkt tillfälle för oetablerade filmare att effektivt knyta nya, professionella kontakter. Förutom innehåll ifrån festivalens ordinarie utbud ansvarar Tempo för ett program som är specialkomponerat för att ge deltagarna exklusiva möten med verksamma filmskapare och ett urval av intressanta programpunkter. Som deltagare får du branschackreditering till Tempo och kan gå gratis på nästan allt under festivalen.

Vem kan söka?

Meetupen vänder sig till dig som har producerat eller regisserat minst en lång eller kort dokumentärfilm. Du måste vara boende eller verksam i Östergötland. Alla över 18 år är välkomna att söka. Film i Öst har särskilt fokus på de filmare som är mellan 18 och 30 år. Det innebär att vi använder det som ett urvalskriterium av flera. Du som är över 30, kan alltså söka.

Vad kostar det?

Meetup-programmet är gratis för de deltagare som antas. Resan står Film i Öst för och Tempo Dokumentärfestival bjuder på boende, samt en ackreditering som gäller för hela festivalen. Kostnader för mat står deltagaren själv för.

Meet-upen genomförs 4 – 7 mars på plats i Stockholm. Online-möte med gruppen kan förekomma innan.

Du söker genom att skicka ett mejl med en kort presentation av dig själv och berätta om en tidigare dokumentärfilm du gjort, eller gör just nu. Döp mejlet till TEMPO 2024 och skicka det till boel.zetterman@regionostergotland.se senast den 17 januari! Först till kvarn! 

Tempo Meet Up arrangeras av Tempo Dokumentärfestival med stöd av Svenska Filminstitutets – Talangutveckling i hela landet, i samarbete med Förvaltningen för kulturutveckling/FilmCloud, Boost Hbg, Film i Dalarna, Film i Öst, Film Stockholm AB, Kultur i Halland – Film, Film i Sörmland, Filmregion Sydost, Region Uppsala, Region Gävleborg, Region Västmanland, Film på Gotland och Region Värmland.


Informationsansvarig
Boel Zetterman
Filmutvecklare
 boel.zetterman@regionostergotland.se
 010-103 28 63

Publicerad