Hoppa till huvudinnehåll

12 FILMER FICK ”KORT & GOTT” UNDER 2023

Under 2023 fick inte mindre än 12 produktioner stöd från vårt lilla kortfilmsstöd som går under det fyndiga namnet Kort & Gott.  Stödet ligger utanför de stora stöden och det är löpande ansökning under året. 3 män och 9 kvinnor fick stödet i en mångfald av genrer.

Representerat var drama, komedi, dansfilm, konstfilm, dokumentärfilm, animation, musikdokumentär och faktiskt även en VR-film. Storleken på stödet är mellan 5000-20 000 kronor. Inget jättestöd alltså men ibland kan det vara det som skiljer från att en film inte blir gjord och att den faktiskt ser dagens ljus.  Vad du har sått får du skörda, heter det ju och nu väntar vi på att ljuv musik uppstår i mötet med de olika publiker som filmerna är gjorda för. Det kan vara för biograf, utställningar eller till och med dansföreställningar och faktiskt finns en Youtubekonstnär bland de utvalda också. Om filmen ska kunna blomma så måste man bädda för det. Totalt delades 185 000 kronor ut till dessa östgötska kortfilmsproduktioner.

Våra stora stöd – som man söker en gång om åren är snart på gång. I början av februari öppnar vi för ansökan. Innan dess kommer det att hållas informationsmöten. Så håll utkik efter detta genom att till exempel ”följa” vår Facebooksida – där du just nu läser det här inlägget! Då missar du ingenting.

Kort & Gott administreras av Film i Öst som är en del av Kulturenheten i Region Östergötland. Hur du söker kan du läsa mer om HÄR.

Nu utlyses också våra stöd: Breddat deltagande och främjande av konstnärlig utveckling. Ansöka kan man göra mellan den 1 februari och 4 mars 2024. I samband med det finns två informationsträffar. Läs mer HÄR.

 

Boel Zetterman

 


Informationsansvariga

Sebastian Sas
Filmutvecklare
 sebastian.sas@regionostergotland.se
 010-103 30 38

Mattias Ahlén
Filmutvecklare
 mattias.ahlen@regionostergotland.se
 010-103 75 37

Publicerad